Αυτοκινούμενο δονητικό μηχάνημα καρποσυλλογής

Το MAXCROP CAST VR551 αποτελεί το πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο αυτοκινούμενο δονητικό μηχάνημα καρποσυλλογής. Ιδανικό για κάθε καλλιέργεια και ποικιλία ελιάς, αμυγδαλιάς, φιστικιάς, καρυδιάς και άλλων ακρόδρυων, προσφέρει μοναδικά προτερήματα και καινοτομίες. Άψογη λειτουργία και με την εφαρμογή ομπρέλας συλλογής καρπού.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ – ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

R

Πρόσφυση - Ασφάλεια

Το αρθρωτό πλαίσιο του οχήματος σε συνδυασμό με την μόνιμη τετρακίνηση, τις δύο ταχύτητες κίνησης, την πλήρως αξιοποιήσιμη ιπποδύναμη του κινητήρα και τα προηγμένα υδραυλικά συστήματα, προσφέρουν τη δυνατότητα κίνησης σε οποιαδήποτε επιφάνεια και μεγάλα επίπεδα πρόσφυσης με εξαιρετική ευελιξία και απόδοση. Το εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους, η γεωμετρία του μηχανήματος και το σύστημα μπλοκαρίσματος της τετρακίνησης ώστε όλοι οι τροχοί να περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα ανεξάρτητα από την πρόσφυση κάθε τροχού δίνουν τεράστιες δυνατότητες κίνησης σε επικλινή εδάφη και κλίσεις όπου η εργασία με τρακτέρ καθίσταται αδύνατη.

R

Γεωμετρία - Ανυψωτική ικανότητα

Η κατανομή του βάρους και η ικανότητα ανύψωσης καθιστούν την εφαρμογή ασφαλή από κίνδυνο ανατροπής και ιδανική για τη χρήση ομπρέλας συλλογής καρπού. Ο τηλεσκοπικός βραχίονας δίνει τη δυνατότητα επέκτασης της δονητικής κεφαλής αλλά και την επαναφορά της κοντά στο όχημα, διευκολύνοντας της μετακινήσεις σε πολύ στενές φυτεύσεις. Η μεγάλη ανυψωτική ικανότητα και η σταθερότητα του αρθρωτού πλαισίου προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά στον χειριστή όταν οι εργασίες εκτελούνται ψηλά στους βραχίονες των δέντρων.
R

Σύστημα Δόνησης - Φυτοπροστασία

Η δονητική κεφαλή VR-551 είναι η πιο ελαφριά, πιο αποδοτική και τεχνολογικά προηγμένη δονητική κεφαλή που έχει κατασκευαστεί. Φέρει μηχανισμό δόνησης μεταβαλλόμενης γεωμετρίας που αποτελεί ευρεσιτεχνία της MAXCROP. O μηχανισμός αυτός εξομαλύνει τις μεγάλες ταλαντώσεις κατά την εκκίνηση και το σταμάτημα της δόνησης, προστατεύοντας τα δέντρα. Είναι πλήρως αναλογικά ρυθμιζόμενος ως προς την ισχύ, τη συχνότητα και το πλάτος ταλάντωσης. Προσφέρει τα μεγαλύτερα ποσοστά καρπόπτωσης που μπορεί να επιτύχει ένα δονητικό μηχάνημα ακόμα και στις πλέον δύσκολες ποικιλίες ελιάς και χωρίς κανέναν τραυματισμό στα δέντρα, όπως αποφλοιώσεις, πτώση φύλλων, σπάσιμο κλαδιών κ.α.

R

Ασφάλεια καμπίνας - Ευκολία χρήσης

Τα ποιοτικά Joysticks, η ασφαλέστατη πιστοποιημένη καμπίνα με τις έγχρωμες ψηφιακές ενδείξεις για όλες τις λειτουργίες του μηχανήματος, το θερμαινόμενο και ρυθμιζόμενο κάθισμα , το σύστημα αυτόματου κλιματισμού και το πλήθος ρυθμίσεων εργασίας παρέχουν άνεση, λειτουργικότητα και ευκολία στο χειριστή. Η ρύθμιση όλων των χαρακτηριστικών της δόνησης μετατρέπουν τη συγκομιδή με το Maxcrop Cast VR551 σε ευχάριστη και γρήγορη εργασία για τον καλλιεργητή.

R

Ευελιξία - ταχύτητα

Το αρθρωτό πλαίσιο καθιστά την οδήγηση του μηχανήματος εύκολη και σταθερή με δυνατότητα επιτόπιων διορθώσεων στην προσαρμογή της δόνησης στα δέντρα. Μπορεί να περιστραφεί σε πολύ μικρό χώρο με εσωτερική ακτίνα στροφής μόλις 1,18 μέτρα ενώ η δονητική κεφαλή είναι αποσπώμενη μέσω ταχυσυνδέσμων σε μόλις 1’. Οι δύο ταχύτητες κίνησης, αργό (10km/h)-γρήγορο(30km/h), προσφέρουν δυνατότητα ανάπτυξης ταχύτητας στο οδόστρωμα και δύναμης σε ανηφόρες, στο χωράφι και σε δύσκολα περάσματα.

R

Πολυχρηστικότητα

Το όχημα εκτός από τη δονητική κεφαλή και την ομπρέλα συλλογής καρπού δύναται να φέρει περισσότερα από 200 εξαρτήματα βαρέως τύπου για διάφορες εργασίες όπως: κάδους, πιρούνια κλαρκ, υδραυλικό καταστροφέα, φρέζα, θαμνοκοπτικό, αλυσίδα διάνοιξης χαντακιών, βούρτσες καθαρισμού φωτοβολταικών πάνελ, πλυστικά συστήματα δρόμων και πολλά άλλα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Όχημα
Πλαίσιο – Αμάξωμα Αρθρωτό πλαίσιο κατασκευασμένο από ενισχυμένο χάλυβα.
Αμάξωμα κατασκευασμένο από χάλυβα.
Ηλεκτροστατική βαφή
Κινητήρας Kόhler turbo, common rail injection
Ιπποδύναμη 60 hp
Προδιαγραφές ρύπων Euro 5
Τύπος μετάδοσης κίνησης • Υδροστατική κίνηση με 2 ταχύτητες και ηλεκτρονική διαχείριση
• Μόνιμη τετρακίνηση (4×4)
• Σύστημα μπλοκαρίσματος τετρακίνησης (4×4 Lock)
Μέγιστη ταχύτητα 1η ταχύτητα : 10km/h
2η ταχύτητα : 30km/h
Δονητική κεφαλή
Χαρακτηριστικά δονητικής κεφαλής

• Κατασκευή από ειδικούς χάλυβες, κατεργασίες και συγκολλήσεις από ρομποτικά συστήματα.

• Σύσφιξη δύο σημείων στους κορμούς ή τους βραχίονες των δέντρων.

• Ρύθμιση πλάτους ταλάντωσης

• Ρύθμιση δύναμης σύσφιξης

• Σύστημα εξομάλυνσης ταλαντώσεων

• Σύστημα φρεναρίσματος

• Εύρος συχνοτήτων 15-45HZ

• Ελαστικά σύσφιξης διαβαθμισμένης σκληρότητας

Διαστάσεις - Βάρη
Ολικό μήκος οχήματος 3,20 μέτρα
Ολικό μήκος με τη δονητική κεφαλή 5,50 μέτρα
Ολικό πλάτος οχήματος 1,70 μέτρα
Ύψος στην οροφή 2,10 μέτρα
Βάρος οχήματος με τη δονητική κεφαλή 2.750 κιλά
Ακτίνα στροφής οχήματος (εξωτερική) 2,68 μέτρα
Ακτίνα στροφής οχήματος (εσωτερική) 1,18 μέτρα
Άνοιγμα δονητικής κεφαλής 0,65 μέτρα
Έκταση τηλεσκοπικού βραχίονα 0,8 μέτρα
Μέγιστο ύψος εργασίας 3,8 μέτρα

ΒΙΝΤΕΟ

Τα μηχανήματα μας είναι σύμφωνα με όλες τις διατάξεις της Οδηγίας ΜACHINERY 2006/42/EU και των εναρμονιζομένων Προτύπων CE της Ευρωπαικής Ένωσης.